Reinigingskuur

In een gezond lichaam worden voedingsstoffen optimaal door de darmen opgenomen en afvalstoffen worden afgevoerd. Als de darmen vervuild zijn, zal de opname van stoffen verslechteren. Voor het uitscheiden van afvalstoffen moeten de darmen, de lever, de nieren, de huid en het lymfesysteem in goede conditie zijn. Bij de meeste mensen is het zuur-base evenwicht echter verstoord. Het lichaam is te zuur. Hierdoor kan het lichaam slechter afvoeren, verteren en bloedvaten worden minder soepel. Verzuringsverschijnselen zijn o.a. haaruitval, vermoeidheid, slechte nagels, aambeien, menstruatieklachten, winderigheid, versterkte transpiratiegeur, zweetvoeten, slechte circulatie en uiteindelijk ernstige klachten zoals artrose, artritis, hart- en vaatproblemen, herseninfarcten en zo meer.

Oorzaken van verzuring:

  • Voeding & lifestyle
  • Stress, frustratie, irritatie, angst
  • Zwakte van je lijf
  • Erfelijke zwakte
  • Medicijnengebruik

Wat is een reinigingskuur

Kuur om het lichaam te ontgiften en schoon te maken

Voor wie is een reinigingskuur?

Iedereen die zich lichamelijk en geestelijk beter wil voelen

Hoe ga je reinigen?

Je gaat 5 tot 7 dagen alleen fruit of groente, of rijst eten. Het gaat erom dat je even alleen zeer gezond en eenzijdige voeding binnen krijgt (dus geen koffie, vlees, melk, suiker, etc.)
De kuur begint met een afbouwfase van enkele dagen voorafgaand aan de echte kuurweek. Omdat je gifstoffen uit het lichaam wilt afvoeren, moet je zorgen dat het uitscheidingsstelsel daarop is voorbereid. Je gaat anders eten, waardoor de spijsverteringsorganen worden ontlast. Tevens kan je gebruik maken van middelen om de uitscheidingsorganen te stimuleren. Als je te snel gaat ontgiften, zul je veel meer last hebben van ontgiftingsverschijnselen. Je zult dan last kunnen hebben van hoofdpijn, vermoeidheid, ziekte e.d.
Gedurende 5-10 dagen, dit mag je zelf bepalen even echt gezond eten – met extra reinigende maatregelen-. Daarna aandacht om dit goed op te bouwen, dat is het belangrijkste en daarom ook begeleiding en meting met de NILAS vooraf en aan het einde van de periode.

Het opbouwen na deze periode is erg belangrijk. Je krijgt weer trek en dat kan gemakkelijk leiden tot te snel en teveel eten.  Goed kauwen is heel belangrijk.